SILICON VALLEY | DİZİ YORUMU


Silicon Valley, 2014 Nisan ayında ilk sezonuna başlamış bir komedi dizisi. Dizi adından da belli olduğu gibi Silikon Vadisi'nde geçiyor. Şu ana kadar 3 sezonu bulunan dizinin 4. sezonu Nisan 2017'de başlayacak. Her sezonda 1 yıl ara veriliyor, bence biraz üzücü bir durum. İlk sezonda 8, 2. ve 3. sezonda 10 bölüm var. Bölümler genellikle 30 dk kadar sürüyor. Konusu ise dosya sıkıştırma programı geliştiren 5 kişilik bir grubun başından geçen olayları, zorlukları anlatıyor. 

    Yazılıma ilgi duyuyorsanız kesinlikle izlemeniz gereken bir dizi. Bence yazılımla alakanız dahi olmasa yine de sevebileceğiniz bir dizi. Çünkü esprileri, olayların işlenişi sizi Silicon Valley bağımlısı yapabilir. 

    İlk bölümün Kid Rock'la başlaması bende "Tamam, bu dizi kesin sağlamdır." izlenimi Bıraktı. Bilirsiniz, her komedi dizisinde espriler kaliteli değildir. Ama Silicon Valley'deki her espri çok kaliteli. 

    İnsanların her dizide favori karakterleri vardır. Benim Silicon Valley'deki favori karakterlerim Gilfoyle ve Jared. Gilfoyle'un umursamaz tavrı, esprileri; Jared'ınsa işkolik davranışları, saflığı sevgimi kazandı. 

    Bu diziyi izlerken Silikon Vadisi'nde kendi programınızı geliştirip şirket kurmanın zorluklarını daha iyi anlıyorsunuz. Birçok sorunu çözmeniz gerekiyor. Bu dizide çok güzel vurgulanmış. 

    İlk 3 sezonu izledikten sonra 4. sezonun bomba gibi geleceğini düşünüyorum. Çünkü 3. sezon finalinde işler farklı bir boyuta girmişti. Senarist izleyiciyi merak içinde bırakmayı başarmış. 

    Dizide bahsi geçen şirket olan Pied Piper'ın gerçek bir web sitesi dahi var. Dizide olayların boyutunun değiştiğini söylemiştim. Pied Piper, dosya sıkıştırma programı olmaktan çıkıp videolu chat programı olma yoluna giriyordu sezon finalinde. Pied Piper'ı Bachmanity adında bir şirket satın almıştı. Web sitelerinde de bunu görüyorsunuz. Buradan zaten ne kadar kaliteli bir dizi olduğunu anlamışsınızdır. Bahsettiğim web sitesi: http://www.piedpiper.com

    Benim sıkı takipçisi olduğum bir dizi olmaya devam edecek Silicon Valley. Sizin de bağımlısı olacağınıza dair garanti verebilirim. 

    Keyifli seyirler!




5 yorum :

  1. Bir Silicon Valley hayranı daha :)
    4. Sezonu iple çekiyorum. Fringe adında bir dizi var. Bilmem duymuşmusundur. Tavsiye ederim onu da izle. Yazılım değil fakat eşsiz bilim, kimya ve komedi üzerine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet duydum tabi ki! Şu an izlediğim diziler arasında. Bitirir bitirmez onun da yorumunu girmeyi planlıyorum. :)

      Sil
    2. Özellikle Walter Bishop ile ilgili yorumlarını bekliyorum :) İyi Seyirler :)

      Sil
  2. Çok sevdiğim bir dizi.Özellikle mühendislik öğrencileri bu diziyi takip etmeli.

    YanıtlaSil

My Instagram

Copyrighted © Engineering Vibes | Mühendislik öğrencisinden bi' şeyler. Bu blog engineeringvibes tarafından aşkla tasarlandı!