NEDEN HER GÜN SİYAH KAHVE İÇMELİYİZ?


Kahve,dünyada en çok tüketilen maddelerden biridir. Sayısız profesyonel başarıdan sorumludurlar. Her gün kahve içmenin bazı bilimsel yararları var. Bu yüzden bağımlılığınız için şükredin ve kahve kreması veya şeker ekleyerek kahvenizi daha kötü hale getirmeyin.

     1. Karaciğerinizin daha sağlıklı olmasını sağlar.

    Alkolün aksine, kahve karaciğerinizi iyileştirir. İnsanlar üzerinde günde dört fincan bardak(yaklaşık 2 Tall Starbucks kahvesi) içmenin karaciğer sirozunu %80 azalttığı test edildi. Aynı zamanda günlük bu miktarda kahve tüketmenin karaciğer kanserini %40 azaldığı anlaşıldı. 

     2. Sizi daha zeki yapar.

    Kafein, psikoaktif bir uyarıcıdır. Kahve içtiğinizde kafein sindirim sisteminize girer, oradan kan dolaşımınıza katılır ve son olarak beyninize uğrar -ki bu süreç 30-40 dakika sürer. Kafein beyninize geldiğinde inhibitör bir nörotransmitter madde olan Adenozini bloke eder. Kafein, Nöroadrenalin ve dopamin gibi diğer nörotransmitter maddelerin artmasına yardım eder ve beyinde nöronların iletimini hızlandırır. Tüm bu kimyasallar moralinizin, enerjinizin, hafızanızı artırır.

     3. Metabolizmanızı %11 artırır. 

    Biraz kilo mu vermek istiyorsunuz? İstediğiniz kadar aktif olamıyor musunuz? Siyah kahve için! Şimdiye kadar doğrudan yağ yakmayla ilişkili birkaç maddeden biri olan kafein hemen hemen her yağ yakımında ve kilo kaybında ek olarak kullanılır. Tabi ki bu spor yapmak yerine kahve içmeniz gerektiği anlamına gelmez. İkisini de yapmanız sizin için daha iyi olacaktır. Bu sizi daha sağlıklı ve daha mutlu hale getirecektir.

     4. Size önemli besinler verir. 

    Kahve içtiğiniz zaman sizin günlük antioksidanınızın büyük bir kısmını karşılamış olursunuz. Birçok besin içerir: Vitamin B2, B3 ve B5; Mangan, Magnezyum ve Potasyum. Aynı zamanda kahve tükettiğiniz zaman gün içinde yediğiniz sebze ve meyvelerin daha fazla emilmesini artırmış olursunuz. 

     5. Tip-2 Diyabet riskini azaltır.

    Bu, söylem sadece siyah kahve içindir. Eğer kremalı ve şekerli tüketiyorsanız, aynı şeyi sizin için bunu söylemek pek mümkün değil. Günlük 2 fincan siyah kahve tüketirseniz tip-2 diyabet riskini %28 azaltmış olursunuz.

     6. Parkinson hastalığı riskini düşürür.

    Parkinson hastalığı dopamin düşmesiyle ilgilidir. Kafein, vücutta dopamini yükselttiği için her siyah kahve tüketişinizde bu riski %32-60 civarında düşürmüş olursunuz.

     7. Stres ile savaşır ve sizi daha mutlu eder.

    Eğer günde dört fincan ya da daha fazla kahve tüketirseniz depresif duruma yakalanma riskiniz %20 azalır ve intihar etme durumunu %50 azaltır. Kahve içmek gerçekten hayat kurtarır: Tam da bu yüzden Kahvekoliğim ya! Eğer canınız sıkkınsa bir fincan kahve için, bakalım arada bir fark olacak mı?

     8. Sizi sakinleştirir.

    Kahvenin kokusunu almak dahi sizi daha sakin hissetirir. Aslında özellikle uyku yoksunluğunun bir sonucu olarak stresle ilişkili beyinde bir proteinin yapısını değiştirir. Siz de bu sebeple kendinizi daha dingin hissedersiniz.

     9. Kalp hastalıkları riskini azaltır.

    Kahve içenlerin kalp hastalıklarına yakalanma riskleri %20 daha azdır. Kafeinin kalp atışlarını hızlandırması kalp ve damarlar için olumlu bir etki yapar. Birkaç fincan kahve içmek, yürüyeşe çıkmaya benzerdir. Her ikisi de kalp sağlığınıza olumlu bir etki gösterir.

     10. Vücudunuzu arındırır.

    Kahve diüretik bir maddedir. Bu, kahve içtiğinizde daha sık idrara çıkmanız demek. Bu sebeple vücudunuz temizlenir. İnsan vücudu genellikle zararlı bakterileri dışarı atmalıdır ve kahve içmek,  bu şekilde virüslerin ve bakterilerin vücudunuzdan arınmasını sağlar.  Kahve içen insanlar, diğerlerine göre daha az hastalanırlar. 

    Her iyi şeyin çoğunun da zarar olduğunu unutmadan, günlük 3 ila 4 fincan siyah kahve tüketin. Bunun vücudunuza çok fazla yararı var. Tadı harika olan kahvenin insana bu kadar yararı dokunması gerçekten mucize değil de nedir?

    Hepinize bol kahve kokulu, mis gibi okumalar dilerim! 

Yorum Gönder

My Instagram

Copyrighted © Engineering Vibes | Mühendislik öğrencisinden bi' şeyler. Bu blog engineeringvibes tarafından aşkla tasarlandı!