ONLINE VE ÜCRETSİZ SERTİFİKA PROGRAMLARI & KURSLAR


Biliyorsunuz ki artık çoğu öğrenci için tatil zamanı geldi. Bu tatili hem verimli geçirmek hem de farklı alanlardan bir şeyler öğrenmek için kullanmak isteyenler için birkaç önerim var: Kurslar ve sertifika programları!

Öğrenciyiz ve kendimizi geliştirmenin yolu bazen müthiş pahalıya patlayabiliyor veya yaz tatilinde harçlık biriktirmek için çalışanlarımız var. Bu tarz sebeplerden dolayı belki kursa gidecek vaktimiz olmayabiliyor. Her iki koşulu da sağlayacak en güzel şey, internetin sayısız nimetlerinin bir örneği... Yani hem ücretsiz hem de online kurslar ve sertifika programları!

Özellikle benim gibi yazılım alanında geliştirmek isteyenler için online kurslar;

1. AÇIK AKADEMİ

Microsoft tarafından hazırlanmış online yazılım kursları bulunuyor. Her bir kursu aldıktan sonra size online sertifika kodu veriliyor. Bu kodu LinkedIn gibi kariyer sosyal ağlarında kullanabiliyorsunuz. Sadece bu konuda bilgisi olanlar için değil çocuklar için bile yazılım kursları var. 

2. GELECEĞİ YAZANLAR

Turkcell tarafından hazırlanmış bu kurslar da tıpkı Açık Akademi gibi. Eğitime açık çok fazla yazılım dili ve programlama kursları var. Aynı şekilde sertifika kodu da bulunuyor. 

Farklı alanlardaki online kurslar;

3. UDEMY

Bu sitede geniş kapsamlı kurs içerikleri bulunmakta. Ücretli ve ücretsiz olarak değişiyor. Her kurs bir uzman tarafından hazırlanmış olmasa da yine de ücretsiz kursları değerlendirmekte bir fayda var.

4. DUOLINGO

Başlangıç seviyesinde veya hiç İngilizce veya Almanca bilmiyorsanız bir giriş yapmak için eğlenceli bir kurs olabilir. Eğer yeterli İngilizceniz varsa birçok dili de İngilizce karşılık olarak öğrenebilirsiniz.

5. BUSUU

Tıpkı Duolingo gibi internet üzerinden ücretsiz olarak alıştırmalarla dil öğrenebileceğiniz bir kurs sitesi. Ücretsiz olarak yalnızca bir dili orta seviyeye kadar öğrenebiliyorsunuz.

Bazı sertifika kursları;

6. GOOGLE ATÖLYE

Google tarafından uzmanlarca hazırlanmış kişisel gelişim sertifika programları bulunuyor. Ücretsiz olarak tabii. Aynı şekilde sertifika kodlarını alabiliyorsunuz.

7. İSTANBUL İŞLETME ENSTİTÜSÜ

İş hayatında işe yarayacak online kurslar var. Uzmanlarca hazırlanmış bu eğitimleri sertfika kodlarıyla alabilirsiniz. Eğer isterseniz belli bir ücret karşılığında kargoyla adresinize de sertifikanızı postalıyorlar. Ancak almak istediğiniz tüm kursları aldıktan sonra adresinize gönderilmesini istemek daha mantıklı. Çünkü posta ücreti sabit.

Bütün bu online ve ücretsiz kurslara ek olarak; eğer ki sınıf ortamında kursa katılmak istiyorsanız yaşadığınız şehrin büyükşehir belediyesinin açmış olduğu meslek edindirme ve kişisel gelişim kursları olabiliyor. Genellikle ücretsiz oluyorlar. Bir araştırmanızda fayda var.

Hepinize verimli bir yaz tatili diliyorum!

2 yorum :

  1. Merhaba, yazınızı ilgiyle okudum ve bazılarından ben de yararlanabilirim, fırsat buldukça. :)

    YanıtlaSil
  2. Tabi ki, sadece öğrenciler için geçerli değil aslında öyle demem hata olmuş. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil

My Instagram

Copyrighted © Engineering Vibes | Mühendislik öğrencisinden bi' şeyler. Bu blog engineeringvibes tarafından aşkla tasarlandı!