WHOAMI | FİLM YORUMU


Yine yeni bir film yorumu! Umarım bu tip yazılarımdan hoşlanıyorsunuzdur. 

Bu seferki film "Hiçbir Sistem Güvenli Değildir." adı altında 2014-Alman yapımı bir bilim kurgu-suç filmi. IMDB puanı ise 7.6. Almanca orijinal dilinde olduğunu da belirtmek isterim.

Konusu: 25 yaşında bilgisayar dehası baş karakterimiz hacker Benjamin, asosyal ve toplum tarafından dışlanmış birisi. Bir gün Max ile tanışır ve onu bir partide kendi yazılım ve donanım uzmanı olan arkadaşlarıyla tanıştırır. Bu dörtlü grup kendilerine bir isim arar ve CLAY(Clowns Laugh At You)'i kurmuş olurlar. Bu hacker grubu kısa zamanda tanınmaya başlayacak hackleme girişimlerinde bulunurlar. Bunun sonuncunda Europol ve Alman Gizli Servisi CLAY'in peşine düşer. Bununla beraber karanlık bir hacker grubu olan FR13NDS ve MRX ise kendilerine rakip olacaktır.

Böyle siber güvenlik-hack filmlerini Hollywood'da izlerdik. Almanya'nın da "Biz de buradayız, harikalar yaratıyoruz." atıfı tadında bir film olmuş.



1 saat 45 dakika kadar süren film, sürükleyici. Sıkılmadan izleyeceğiniz türden. Özellikle yazılım, hack olaylarına meraklılar için müthiş motive edici olabilir.

Oyunculuklarını beğendim. Elyas M'barek sanırım Almanlar tarafından sevilen, başarılı bir oyuncu. Daha önce yorumladığım Die Welle filminde de yer alıyordu. Orada bir Türk karakteri canlandırmıştı. Hatta çoğu filminde Türk rolünde. Maalesef bu filmde değil. Elyas M'barek'in oyunculuğu çok güzeldi bu filmde. Diğerleri de başarılıydı.

Filmde sanki minik boşluklar vardı. Ancak her filmde o kadar boşluklar olur diye düşünüyorum. Sonuçta bir kurgu.

Yakındığım bir diğer konu ise neden hep hackerlar asosyal, toplum tarafından dışlanmış, kendini yazılıma vermiş karakterler oluyor? Neden hep siyah kapüşon takıyorlar? Eğer izlediyseniz Mr. Robot'ta da vardı bu durum. Zaten Mr. Robot ile çok benzer karakteristik özellikler var. Sanırım bu işler böyle yürüyor. 😂

Beğendiğim bir film oldu. Ters köşe üstüne ters köşe yapan, finali harika olan bir film. Kesinlikle yazılımseverlerin izlemesini öneriyorum. Boş vakit kaybı değil.

Puanım: 4.5/5
Keyifli seyirler!

4 yorum :

  1. Elyas m'barek oynarda guzel olmazmi???😍Eşimle izlemistik filmi.Cok cokkk guzel gercekten.👍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok kaliteli bir oyuncuymuş ben baya beğendim. :) Teşekkürler!

      Sil
  2. Asosyaller bilgisayar sayesinde kendilerine yeni bir kimlik oluşturup internet aleminde arkadaş edinmek daha kolaylarına geliyor.Bazen benim bile işime geliyor.Dışarı çıkmak varken evde oturmayı tercih ettiğim çoktur🙈 🙊 Tabi bizden hacker falan olmaz orası ayrı😂😂

    Film ilgimi çekti izlerim ben bunu✌️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım öyle eğer buna benzer konusu olan bir film daha izlersem kesin bu kanıya varıcam artık. :D
      İzle tabi ki beğeneceğine eminim, teşekkürler! :)

      Sil

My Instagram

Copyrighted © Engineering Vibes | Mühendislik öğrencisinden bi' şeyler. Bu blog engineeringvibes tarafından aşkla tasarlandı!